Сложете киноата в цедка и изплакнете със студена вода, сложете в тиган и добавете 1с.л. зехтин. Пуснете на средна степен котлона и гответе за 6-7 минути.
Добавете водата и покрийте с капак, разбърквайте от време на време. Когато заври, намалете котлона. Оставете за 15 минути, разбъркайте периодично. Оставете без капак на слаб огън за още 5 минути. Извадете в купа и оставете киноата да се охлади.
Пуснете фурната на 220С. Застелете тава за печене с хартия.
Разбийте яйцата, 2 с.л. зехтин, чесъна, солта, ригана, босилека, бакпулвера. Разбъркайте добре с телена бъркалка.
Добавете една шепа настъргана моцарела към киноата. Разбъркайте, за да се смесят. Прибавете яйчената смес към тях и разбъркайте.
Разпределете сместа в тавата за печене и сложете останалата моцарела отгоре.
Печете за 20-тина минути, или до златисто. Сервирайте със сос за пица или друг по желание.