Смелете бисквитите в блендера или ги натрошете в торбичка. Добавете размекнатото масло и смлените ядки. Омесете добре.
Използвайте форма за торта с подвижно дъно, която обвийте добре с алуминиево фолио, за да попречите на водата да проникне при печенето на водна баня, а на дъното й сложете хартия за печене, която сте изрязали по него.
Разпределете добре сместа за бисквитения блат и притиснете. Има едно основно правило ,което трябваше да спомена още в началото, че всички продукти, които използвате трябва да са със стайна температура.
Разбийте сладкарската сметана до сгъстяване (обикновенно използвам блендера за тази цел), освен ако не използвате заквасена, което също би било удачно. Прибавете я към кремата и маскарпонето, а после и предварително разбитите до побеляване яйца със захарта, разбъркайте с шпатула до пълно хомогонезиране.
Удачно е да се добави и ванилия, но аз предпочитам да оставя кейка да поеме от естествения аромат на използваните плодове. Изсипете кремообразната смес върху бисквитения блат, сложете формата в тавичка и налейте в нея гореща вода.
Така на водна баня печете в предварително загрята фурна на 180 С около 50 минути. Ако видите, че много потъмнява отгоре, намалете фурната и я включете само отдолу.
Голямата тънкост при изпичането е, че трябва да оставите кейка да изстине във фурната, иначе ще се напука. През това време изпекох и сливите, които бях поръсила със захар от предната нощ и сега ги залях с гореща вода и им капнах малко оцет балсамико.
Поставяте тавичката с плодовете под печащия се чийзкейк и внимавате
да не останат без течност, защото целта е да се получи топинг,
който да използвате за глазура на кейка и с който допълнително
да поливате всяко парче при поднасянето.
Със сливите декорирайте.