Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Чийзкейк (Петя)

2
Чийзкейк (Петя)
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смелете бисквитите в блендера или ги натрошете в торбичка. Добавете размекнатото масло и смлените ядки. Омесете добре. 

  • 2

    Използвайте форма за торта с подвижно дъно, която обвийте добре с алуминиево фолио, за да попречите на водата да проникне при печенето на водна баня, а на дъното й сложете хартия за печене, която сте изрязали по него.

  • 3

    Разпределете добре сместа за бисквитения блат и притиснете. Има едно основно правило ,което трябваше да спомена още в началото, че всички продукти, които използвате трябва да са със стайна температура.

  • 4

    Разбийте сладкарската сметана до сгъстяване (обикновенно използвам блендера за тази цел), освен ако не използвате заквасена, което също би било удачно. Прибавете я към кремата и маскарпонето, а после и предварително разбитите до побеляване яйца със захарта, разбъркайте с шпатула до пълно хомогонезиране.

  • 5

    Удачно е да се добави и ванилия, но аз предпочитам да оставя кейка да поеме от естествения аромат на използваните плодове. Изсипете кремообразната смес върху бисквитения блат, сложете формата в тавичка и налейте в нея гореща вода. 

  • 6

    Така на водна баня печете в предварително загрята фурна на 180 С около 50 минути. Ако видите, че много потъмнява отгоре, намалете фурната и я включете само отдолу. 

  • 7

    Голямата тънкост при изпичането е, че трябва да оставите кейка да изстине във фурната, иначе ще се напука. През това време изпекох и сливите, които бях поръсила със захар от предната нощ и сега ги залях с гореща вода и им капнах малко оцет балсамико.

  • 8

    Поставяте тавичката с плодовете под печащия се чийзкейк и внимавате
    да не останат без течност, защото целта е да се получи топинг,
    който да използвате за глазура на кейка и с който допълнително
    да поливате всяко парче при поднасянето.

  • 9

    Със сливите декорирайте.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Ваня Йочева
03.02.2013 | 12:23
И отново ягодите ги няма в текста на рецептата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Muriel Favre
27.01.2013 | 00:45
faire biene la cuisine!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...