Смелете бисквитите. Добавете маслото и разбийте, за да се олучат трохи.
Сложете хартия за печене във форма с отделящо се дъно и намазенете със спрей за готвене.
Изсипете трохите и ги разпределете равномерно, за да се получи блат.
Стопете шоколада на водна бяна или в микровълнова.
Смесете рикотата, крема сиренето и захарта в купа и разбийте добре. Добавете сметаната (ако имате притеснения, че ще стане кисело, сложете готварска сметана, но гъста).
Изсипете тази смес върху блата и загладете. Отгоре полейте с шоколада, но със спираловидни движения. С нож започнете да правите въртеливи движения, за да стане красива шарка.
Оставете за 2 часа в хладилника, за да се стегнат продуктите.
Освободете от формата и сервирайте.