Приготвят се зеленчуците, като се нарязват лука и чушките на ситно, а чесъна се настъргва на ситно ренде.
Месото се нарязва на кубчета с дебелина 2-3см.
В дълбок тиган се загрява зехтина и в него се запържва лука, до прозрачност, след което се добавя чесъна и се пържи се закратко.
Следва месото и чушките, запържват се за още 10 мин и се добавят доматите, доматеното пюре и подправките ,като от магданоза се слага половината.
Оставя се на тих огън да се задушава 15 мин, накрая се добавя телешкия бульон и се захлупва с капак за 3ч на слаб котлон, като периодично се разбърква.
Половин час преди готовност, се добавят консервите изцеден бял и червен боб и царевицата.
Ястието е готово, когато месото е омекнало и е станало гъсто, почти без сос.
Отгоре се добавя останалия магданоз и се поднася топло с лъжица заквасена сметана.