Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Чумлек

19
Чумлек
Източник: Марияна
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 4
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се реже на големи хапки, лукът на шайби, чесънът и морковите на колелца, картофите на големи парчета, гъбите на ивици.

  • 2

    В дъното на гювеча се слага олио, ред зеленчуци, ред месо и така редуваме всичко. Накрая слагаме виното, олиото и вада.

  • 3

    Захлупваме с капака. Ястието се пече на фурна около 4 часа на бавен огън.

Коментари(19)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
19
Diana Georgieva
20.10.2014 | 12:42
Благодаря за прекрасната рецепта!
18
Trendafil Mihaylov
06.09.2014 | 14:47
казва се чОмлек , а тази рецепта е плод на въображението на редактора на сайта най верятно
17
Гергана Янева
05.09.2014 | 22:49
това ядене го готвя от 20 години и само да кажа че е без картофи и вода от всички продукти като се запечата капака с тесто става разкош или все едно е концентрат. Освен само със свинско се комбинира с телешко или пилешко и се слага и сух салам.Съставките са 11 на брой като всички меса се броят за едно.
16
Соня Славова
05.09.2014 | 22:31
Отговор на коментар #9 от Qna Kirkova:
не съм съгласна че ще стане същото
15
Христо Томов
05.09.2014 | 21:41
Опитайте се да използвате точни мерни единици! 1,20 гр.месо са един грам и две десети!
14
Nadya Nemtsova
04.07.2014 | 18:57
И аз го знам Чомлек и се прави с телешко или заешко, с много дребен лук (балучка), доста повече чесън, червено вино, дафинов лист и черен пипер на зърна. Много любимо ястие!
13
Marto Jekov
06.11.2013 | 21:16
Какво значи 4 часа на бавен огън? Някаква температура би била доста в помощ 160, 180 градуса?
12
Svetlozara
12.07.2013 | 14:24
охо този гювеч изглежда страшно вксен :)
11
Марияна Желева
08.04.2013 | 21:22
Отговор на коментар #10 от poli asenova:
Мн. е вкусно но много време за печене изисква на не мн. силно.А къщата цялата се пълни от аромата на гъби, лук, месо....
10
poli asenova
05.04.2013 | 17:50
Много вкусно ястие е това, поздравления за рецептата!
9
Qna Kirkova
05.04.2013 | 12:15
Ако нямаш гювеч може дълбока тавичка покрита с фолио!
8
Qna Kirkova
05.04.2013 | 12:14
Към тази рецепта добавям една червена чушка,вкусът е неповторим!
7
Става страхотно и често го правим, но дали ще стане още по вкусно ако се сложи и наденица вътре.
6
Анелия Петрова
05.04.2013 | 11:15
Отговор на коментар #4 от Mihaela Angelova:
И аз си купих един и го ползвам постоянно .
5
Анелия Петрова
05.04.2013 | 11:13
Една от любимите ми рецепти е това .
4
Mihaela Angelova
05.04.2013 | 10:33
страхотна рецепта.скоро си купих гювеч и ще изпробвам тази рецепта.
3
Отговор на коментар #1 от pepi damjnova:
И аз го правя често .
2
Това е уникална рецепта . Доста често я приготвям.
1
pepi damjnova
05.04.2013 | 10:03
Идеално ястие е това. Много го харесваме в къщи.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...