Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадов мус с калуа

Шоколадов мус с калуа
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Тази рецепта изисква употребата на крокпот (тенджера за бавно готвене).

  • 2

    В крокпот смесете сметаната, жълтъците, захарта, кафето, ванилията и ликьора. Разбъркайте до еднородна смес.

  • 3

    Добавете натрошения шоколад и гответе на ниска степен около 1 час, или докато на повърхността се появат малки мехурчета и шоколадът се е разтопил напълно. Постепенно изсипете горещата смес в блендер и блендирайте, докато сместа увеличи обема си няколко пъти.

  • 4

    Изсипете в огнеупорен съд, покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник за няколко часа.

  • 5

    При сервиране, разпределете муса в купички.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...