Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадов сладкиш със смокини

6
Шоколадов сладкиш със смокини
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбийте в блендера 170 г брашно, 80 г масло, пудрата захар. Сложете няколко лъжици вода и направете тесто. Завийте в прозрачно фолио и оставете за половин час.

  • 2

    Загрейте фурната на 180-190 С. Разточете тестото и го сложете в тавата за печене. Притиснете, така че тестото да покрие ръбчетата на формата. Сложете зърна боб или топчета за печене и сложете във фурната за около 15 минути, махнете зърната и печете още няколко минути.

  • 3

    През това време разбийте яйцата и кафявата захар. Добавете ванилията и останалото масло и разбъркайте добре. Добавете останалото брашно и какаото и разбийте отново.

  • 4

    Поръсете основата с начупените ядки, шоколада и залейте с пълнежа. Нарежете смокините, разрязани на две, така че да се падне по половинка за всяко парче.

  • 5

    Печете за 30 минути във фурната.

  • 6

    Охладете и сервивайте с топка сладолед.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
poli asenova
31.01.2014 | 09:49
И аз смятам да го опитам.
5
kalinka kalinkova
30.01.2014 | 10:53
Супер, ще се почерпя.
4
gabriela gabrielova
29.01.2014 | 10:04
Отговор на коментар #1 от Margaritka:
И на мен ми допадна.
3
gabriela gabrielova
29.01.2014 | 10:04
Точно по моя вкус.
2
ruslana
28.01.2014 | 17:04
на това му се вика шоколадово :)
1
Margaritka
28.01.2014 | 16:42
изглежда невероятно!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...