Разбийте в блендера 170 г брашно, 80 г масло, пудрата захар. Сложете няколко лъжици вода и направете тесто. Завийте в прозрачно фолио и оставете за половин час.
Загрейте фурната на 180-190 С. Разточете тестото и го сложете в тавата за печене. Притиснете, така че тестото да покрие ръбчетата на формата. Сложете зърна боб или топчета за печене и сложете във фурната за около 15 минути, махнете зърната и печете още няколко минути.
През това време разбийте яйцата и кафявата захар. Добавете ванилията и останалото масло и разбъркайте добре. Добавете останалото брашно и какаото и разбийте отново.
Поръсете основата с начупените ядки, шоколада и залейте с пълнежа. Нарежете смокините, разрязани на две, така че да се падне по половинка за всяко парче.
Печете за 30 минути във фурната.
Охладете и сервивайте с топка сладолед.