Разбиваме яйцата със захарта до пълното им побеляване, прибавяме пресятото с бакпулвер брашно и разбъркваме, накрая добавяме и безалкохолното.
Полученото количество е достатъчно за 4 бр. блатове с диаметър 26см.
На водна баня разтопяваме шоколада, в съд изсипваме сметаната и захарта и ги оставяме на котлона да заврят. След като шоколада се разтопи се смесва със сметаната.
Всичко се остава да изстине. След, което се избива с миксер до побеляване на крема.
Течният шоколад се разтопява на водна баня и се прибавят 5-6 с.л. олио.
Във форма за торта, с падащи стени, се зарежда ред блат, който се напоява с малко захарен сироп и ред крем, като най-горният блат остава без крем.
Оставя се в хладилник да стегне за около 30мин, след което се вади от формата и се замазва с част от крема. Пак се остава да стегне и се залива с разтопения течен шоколад.
По желание може да се гарнира с натрушен шоколад.