Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадова торта "Деси"

6
Шоколадова торта "Деси"
Източник: Десислава Чаневa
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата се разбиват със захарта, олиото, бакпулвера (0.5= половин пакетче) и брашното, както и есенцията. На водна баня се разтопява черния шоколад, след което котлонът се изключва, но съда с шоколада не се сваля от него, за да е в течно състояние, колкото се може по-дълго време.

  • 2

    Към кашата се прибавят и 2-3 ч.л. разтопен шоколад, след което се разбърква добре. Във форма за печене, на дъното с готварска хартия намазана с олио, се изсипва и кашата. Пече се в предварително загрята фурна на 150 С и температурата не се променя до края на печенето.

  • 3

    След 10-15 минути блатът е готов (когато се образува леко розова, кафява коричка, значи е готов за изваждане). Докато блатът изстива се приготвя захарния сироп, който се прави от половин чаша захар и половин чаша вода, за 3-4 минути на котлона е готов.

  • 4

    След това блатът се изважда от формата и се слага в табличка, рингът от формата се слага отново около блата, след което се приготвя и сметановата смес, която се състои от 250 мл. сметана и 2/3 от разтопения шоколад. Когато блатът е изстинал напълно, както и сиропът, сме готови да приготвим тортата.

  • 5

    Блатът се залива със сиропа, след което се намазва със сметановата смес. Другата част от шоколада се оставя за шоколадовите фигурки, които се правят с чист шоколад, а останалата смес се премесва с 1-2 супени лъжици олио и се разбърква добре.

  • 6

    Започваме с украсата на тортата. Фигурките се оставят за около 15-тина минути в хладилник, както и самата торта. Изваждат се, рингът се отстранява внимателно, след което тортата се заглажда леко с нож, ако някъде се е развалила, и се украсява с шоколадовите фигурки.

  • 7

    Приятната комбинация от пандишпанов блат и шоколад е страхотна. Отне ми около 2 часа, но с абсолютно всичко, от миенето на съдове, до престояването й в хладилника. Надявам се да ви хареса.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
poli asenova
10.04.2013 | 17:50
Изненадах се от тортата, много е вкусна!
5
pepi damjnova
10.04.2013 | 14:52
Страхотно изглежда.
4
gabriela gabrielova
09.04.2013 | 20:13
Впечатли ме тази торта.
3
zvetanka ivanova
09.04.2013 | 16:51
Много ми хареса.
2
kalinka kalinkova
08.04.2013 | 19:01
Много добро предложение за торта.
1
тихомира илиева
08.04.2013 | 17:46
Тортата изглежда божествено.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!