Загрейте предварително фурната на 150 С. Намазнете дъното на кръгла тавичка за печене. Подгответе и една по-голяма тава.
В малък тиган, на средна температура, смесете водата, солта и захарта. Разбъркайте, докато се разтворят.
Разтопете шоколада или в микровълновата, или на водна баня. Изсипете го в купата на миксер.
Нарежете маслото на парченца и постепенно, с бъркане, го прибавете към шоколада. Добавете водната смес.
Прибавете яйцата и миксирайте. Поставете я в другата тава и напълнете дъното на втората с вряща вода.
Печете сладкиша така около 45 минути. Имайте предвид, че центърът на тортата ще изглежда леко влажен.
Изстудете в хладилника десерта за 1 нощ, както си е в тавичката.
За да отлепите на следващия ден, потопете дъното на тавата в гореща вода за 10 секунди и обърнете върху подходяща чиния.