Направете блата според указанията на опаковката. Оставете да се охлади за 10 минути. След това извадете на решетка и оставете да се изстуди напълно.
За крема: в малък тиган сложете 1 чаша захар и брашното. Внимателно сложете и млякото. Оставете да заври на средна степен. Гответе за 1-2 минути. Прехвърлете в друг съд, покрийте и сложете в хладилника, за да се изстуди.
В голяма купа сложете маслото, като си оставите 3 лъжици и го разбийте. Прибавете към млечната смес, сложете и лъжичка ванилия.
Разрежете блата на две (да се получат два блата). Намажете единия с крема и отгоре сложете втория блат.
За глазурата: сложете останалата захар, какаото и нишестето. Добавете вода и оставете да заври. Гответе за 2-3 минути. Махнете от котлона и сложете останалата ванилия. Намажете отгоре тортата. Оставете да се охлади.