В първата купа се смесват 1.5 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сода, 1/2 ч.л. бакпулвер, 3 с.л. какао и ванилия.
Във втората купа се смесват 1 яйце, 80 мл олио, 3 с.л. кисело мляко, 1 ч.ч. захар и орехи по желание (може да се сложи и настъргана ябълка или банан).
1/2 ч.ч. вода се смесва с начупения шоколад и се загрява в микровълнова за 1 минута, след което се добавя при другите съставки.
След това смесвате мокрите и сухите съставки и бъркате, докато стане хомогенна смес, но не трябва да се пребърква. Вече готовата смес се слага във форми и се пекат в предварително загрята фурна на 180гр. около 12-15 мин. Проверява се с клечка за зъби.
Глазурата: 200гр. масло (меко) + 300/400 гр. пудра захар се разбиват с миксер. Можете да я оцветите, ако имате боя за яйца (безвредна). След това се оформя с шприц.