Настъргваме фино кората на портокала, като избягваме горчивата му бяла обвивка.
Изсипваме сметаната в малка тенджера и затопляме на умерен огън, докато в края на съда започнат да се появяват мехурчета.
Към млечната консистенция добавяме листата от черен чай и портокаловите корички и оставяме сместа да къкри 5-7 минути, колкото да се отключат изкусителните аромати от билката и цитруса.
Когато течността добие наситено жълт цвят, махаме от огъня.
Междувременно в друг съд натрошаваме шоколада на едри парчета и към него добавяме маслото и солта.
Сметаната прецеждаме през фина цедка, така че да остане само овкусената течност, директно в съда с шоколадовите блокчета. Разбъркваме добре с дървена лъжица, докато шоколадът се разтопи напълно, а сместа се хомогенизира. Гладката, кадифена текстура е известна и като ганаш (от френски език: ganache).
След това оставяме съда, добре херметизиран, в хладилника за цялата нощ. На сутринта сместа е готова за скулптуриране. С помощта на чаена лъжичка загребваме от пастообразната консистенция и с чисти ръце оформяме малки до средно големи топченца, както и всякакви други неправилни и причудливи форми...
Накрая овалваме бонбоните в какао.
Благодарим за рецептата на сайта FitWell.bg!