Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадово-карамелен пай

Шоколадово-карамелен пай
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 180 С.

  • 2

    Блендирайте орехите. Смесете със захарта и маслото. Сложете на дъното на форма за пай, предварително намазнена, и натиснете. Печете 12-15 минути, или докато покафенее. Извадете и оставете да се охлади.

  • 3

    Сложете карамела в микровълновата да се стопи и разбърквайте от време на време. Полейте кората за пая и разпределете.

  • 4

    Сложете шоколада, пудрата захар, сметаната, ванилията в тиган на котлона. Загрейте, за да се стопи шоколада. Изсипете и него върху карамела.

  • 5

    Сложете пая в хладилника за 2 часа да стегне.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...