Разбийте белтъците със захарта, след това добавете и жълтъците и разбъркайте. Сложете брашно, предварително пресято, и какаото.
Готовата смес изсипете във форма с диамтър 24 см, застлана с хартия за печене.
Печете до пълна готовност на блата.
Разбийте половината сладкарска сметана и към нея добавете половинатазаквасена сметана и разтопения черен шоколад.
За белия крем: разбийте останалото количество от двата вида сметана и добавете разтопения бел шоколад.
Охладеният блат разрежете на две части (ако смятате, че са дебели, може да ги разрежете и на 3 части).
Сложете единия блат във форма с падащодъно, изсипете кафявия крем, сложете втория блат и изсипете белия крем, оставете тортата в хладилник да стегне за около 2 часа. Свалете ринга на формата и поръсете обилно с кокоса всички страни на тортата.
Да ви е сладко :)