Когато за пръв път опитах този уникален десерт, останах без думи. Мислих си, че е нещо много сложно и че изисква специални умения и техники. Но сгреших. Рецептата е много лесна, а шоколадовите суфлета са толкова вкусни. Тази рецепта я взаимствах от моята приятелка - Милена Виткина, за което още веднъж й благодаря.
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Бъркайте непрекъснато до разстопяване.
В отделна купа разбийте яйцата и захарта с миксер до бял пухкав сняг. Овкусете с ванилия.
Към сместа добавете разстопените шоколад и масло. Бъркайте енергично до получаване на гладък и лъскав ганаш.
Накрая добавете постепенно брашното.
Подгответе формички за суфлето (може да ползвате и алуминиеви форми). Намажете с четка формичките и поръсете малко с брашно. Изсипете сместа във формичките малко над половината.
Покрийте ги с фолио и ги поставете във фризера, за да стегнат добре. (Замразеното суфле може да престои във фризера седмици наред).
Извадете необходимото количество суфлета за сервиране, премахнете фолиото и печете на силно загрята фурна 220 С 10-13 минути. Оставете да изстинат десетина минути, докато подготвите топки сладолед и сладко от вишни, например.
Сервирайте суфлето топло с топка сладолед и сладко по желание.