1
Шоколадът се начупва на парченца и се залива с горещо кафе
2
Разбърква се хубаво
3
Отделно се кипва сметаната и се излива в шоколадовата смес
4
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци
5
Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват с разтопения шоколад, добавя се и ликьорът
6
Белтъците се разбиват на сняг и с шпатула внимателно се размесват с останалата смес
7
Формички за суфле се намазват с масло и се пълнят до 2/3 от обема им със сместа
8
Формичките се нареждат в тава, налива се вряла вода, която да стига до половината им и суфлето се пече на 150 С 30-40 минути, или докато краищата се стегнат, а в средата остане течно
9
Поднася се веднага с още бита сметана или ванилов сладолед.