В купа се разбъркват яйцата със захарта (4 с.л.). Добавят се олиото, гриса с бакпулвера, киселото мляко и настърганата кора от лимон.
Плодовете се измиват, ябълките се обелват и всички се нарязват на ситно. Поливат се със сока от лимона, за да не почернеят.
Към тях се добавя останалата захар (3 с.л.), канелата и натрошените бисквити.
Взема се една кора, с четка се намазва с приготвената яйчена смес, отгоре се слага втора кора, която също се намазва и трета, също намазана, но по-малко от другите две.
Върху тясната част на третата кора се поставя част от плънката (плодовете). Двата края от дългата страна леко се прегъват навътре (около 1-2 см), за да не изтича плънката. След това се навива на руло.
Готовите рула се нареждат в намазана с олио тава. Осталата смес се намазва отгоре. С нож се правят няколко разреза.
Пече се в загрята на 180 С фурна около 30-35 минути.
* След като изстине, по желание се поръсва с пудра захар.