Моят Кулинар
Вход
|
Регистрация
всичко
рецепти
любопитно
речник
форум
Рецепти
Кулинари
Любопитно
Полезно
Смях в кухнята
Форум
Вкъщи имам
Ключови думи
Тип ястие
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
Вид меню
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
с месо
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
Националност
българска кухня
руска кухня, ОНД
гръцка кухня
унгарска кухня
африканска кухня
италианска кухня
френска кухня
азиатска кухня
чешка, словашка кухня
балканска кухня
испанска кухня
британска кухня
сръбска кухня
китайска кухня
шведска кухня
полска кухня
кухня на САЩ
норвежка кухня
финландска кухня
турска кухня
немска кухня
грузинска кухня
тунизийска кухня
японска кухня
кубинска кухня
кувейтска кухня
ливанска кухня
индийска кухня
румънска кухня
исландска кухня
виетнамска кухня
афганска кухня
мексиканска кухня
израелска кухня
мароканска кухня
иракска кухня
етиопска кухня
арменска кухня
аржентинска кухня
венецуелска кухня
бразилска кухня
нидерландска кухня
канадска кухня
иранска кухня
австрийска кухня
ирландска кухня
Празник
Гергьовден
Коледа
Великден
Никулден
Сватба
Йордановден
Бъдни вечер
Ивановден
Нова Година
Димитровден
Игнажден
Бабинден
Петльовден
Месни заговезни
Петровден
Архангеловден
Петковден
Св. Апостол Филип (Коледни Заговезни)
Кръстовден
Голяма Богородица
Илинден
Андреевден (Мечкин ден)
Павльовден
Еньовден
Свети Прокопий
Свети Врачове
Цветница (Връбница)
Тодоровден (Конски Великден)
Лазаровден
Благовещение
Духовден
Елисей
Спасовден
Петдесетница
Вартоломей
Видовден
Симеоновден
Китайска Нова година
рожден ден
Свети Валентин
Стефановден
Васильовден
Силвестри
Сирни Заговезни
Баба Марта
Велики пости
Спасовден
Горещници
Св. Мартин
Хелоуин
Свети Спиридон
Свети Спиридон
Света Анна
Света Варвара
Време
< 10 м.
15 мин.
20 мин.
30 мин.
40 мин.
45 мин.
50 мин.
60 мин.
70 мин.
80 мин.
90 мин.
> 90 м.
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало
»
Рецепти
»
Ябълков пай
Ябълков пай
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави снимка
Добави в Моят Кулинар
Вид меню:
лакто-вегетарианска
Националност:
кухня на САЩ
Кулинар:
шеф Готвач
Рейтинг:
3.5
(
базиран на
11
отзива
)
време
70 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
1
За да се превърне консумацията на най-известния пай в света, в наслада за сетивата, са необходими няколко лесни кулинарни стъпки.
2
Най-напред фурната се загрява до 200 градуса
3
За основата на пая в голяма купа се смесват около 200 гр. брашно, олиото, 2 супени лъжици мляко, 1 лъжица сол
4
Готовото тесто се поставя във форма за печене, като се залепва за дъното и стените
5
За приготвянето на пълнежатрябва да се смесят 3 супени лъжици захар, 3 супени лъжици брашно, половин чаена лъжица канела и половин чаена лъжица индийско орехче
6
В получената смес се овалват 6 нарязани на парченца ябълки и плънката се изсипва в основата на пая
7
За топинга е необходимо да смесим 60 гр. брашно, 100 гр. захар и 100 гр. масло
8
Получената смес се изсипва върху пълнежа
9
Така приготвения пай се слага в загрятата фурна и се пече около 45 минути до 1 час.
продукти
310
гр.
брашно тип 500
100
мл
олио
30
мл
краве прясно мляко
160
гр.
захар
0.20
пак.
канела на прах
1000
гр.
ябълки
100
гр.
масло
Подобни рецепти
Ризото с шафран
Гръцка млечна салата
Резене с бял сос
8
Мъжка картофена салата
1
Подобни рецепти от форума
MW Ябълков пирог за уморени майки (и татковци)
Ябълков пай “Дидка”
Ябълков сладкиш 2
Бърз ябълков сладкиш
Ябълков пай от баба Цветанка
Бърз и лесен ябълков сладкиш
Ябълков сладкиш 1
Ябълков каприз
Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по:
Най-нови
|
Най-стари
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Гала вечеря в 3 рецепти
15 мин.
15 мин.
15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Полезно
Празници
Конвертори
Речник
Калории
Бързи връзки
Тип ястие
сосове, дресинги
напитки, коктейли
колбаси, деликатеси
зимнина/туршии
паста, спагети
тестени
десерт
основно
предястие/гарнитура
супа
салата
Вид меню
микровълнова кухня
разделно хранене
с желатин
с мас
с месо »
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с месен бульон
вегетариански »
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
еротична кухня
диетично хранене
детска кухня
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати
Общо гласували: 2959
|
Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
1
Абсолютно съм ЗА консумацията им. Храня детето си с тях възможно най-често.
Някои продукти наистина си заслужават. Биологично отгледаният зарзават има в пъти по-малко пестициди.
От време на време се храня с биохрани.
Смятам, че цената им е неоправдана и не ги купувам.
Нямам мнение по тази тема.
Коментирай
гласувай
С аромат на мъдрост
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
Последвай аромата
Вкусни снимки
Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Зелник, ама най-лесният на света!
Малки кашкавалени соленки :)
Време е за канелените сладкиши с орехи
Врели некипели
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...
Изкипи докрай
Видео вкусотии
Ето така се реже лук! Как не сме се сетили досега
УАУ! Никой не може да откаже едно парче от този сладкиш!!!
Ах, леле, няма такава пица!
ИЗБРАНО ОТ МРЕЖАТА
02.07 | 11:00
Тези числа в рождената си дата показват, че съдбата е на ваша страна
02.07 | 10:00
Причиняват рак? Четири мита за слънцезащитните кремове
02.07 | 09:00
Kaжи ми какво те боли и ще ти кажа какво измъчва душата ти
© 2004 - 2024 Kulinar.bg
|
За нас
|
Правила за ползване
|
Реклама