Брашното се пресява в дълбока купа и към него се добавя нарязаното на кубчета краве масло.
Посолява се с щипката сол, разбърква се с помощта на вилица или с пръсти, докато стане на трохи.
Прибавя се разбитото яйце, продължава се омесването, добавя се лъжицата вода и се омесва меко тесто, което се оформя на топка. Увива се във фолио и се прибира в хладилника за около 30 минути.
През това време се приготвя плънката.
В подходящ съд се разтопява маслото на котлона, добавя се кафявата захар и се карамелизира леко. Прибавят се предварително обелените, изчистени от семките и нарязани на малки кубчета ябълки, захарта, сока от лимон и канела на вкус. Разбърква се и се задушава за 10 минути.
От тестото се късат топчета, които се разпределят във формичките и се разстилат. Всяка формичка се напълва с плънка и се запичат, поставени в тавичка, в предварително загрята на 200 С фурна до готовност.
Като поизстинат, се вадят от формичките, поръсват се с пудра захар или се
украсяват по ваш избор.