Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ябълково-карамелен кекс

Ябълково-карамелен кекс
Източник: youtube.com
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пуснете фурната да се загрява на 180 С.

  • 2

    В купа разбийте яйцата, добавете захарта. Разбийте. Добавете ванилията и маслото. Отново разбийте. Добавете брашното, малко сол, бакпулвера и содата.  

  • 3

    Нарежете ябълките на ситни парчета. Ядките начупете. Сложете ги в сместа и разбъркайте с дървена лъжица.   

  • 4

    Намазнете форма за кекс и сложете сместа. Печете за около 60 минути, или до суха клечка.  

  • 5

    През това време направете карамела: смесете кафявата захар, млякото, малко сол, маслото. Оставете на котлона 3 минути след кипването на течността, като бъркате периодично.  

  • 6

    Залейте охладения кейк с карамела и сервирайте.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D