Тъй като имаме няколко килограма ябълки и ни се прииска да си направим нещо различно, се разровихме за нови идеи. Който търси, намира, са казали хората.
Имаме една много интересна и различна идея за десерт с ябълки, която не можем, а и не искаме, да запазваме само за себе си.
Чуйте само – зелени, кисело-тръпчиви ябълки, сладък карамел, който елегантно се е сгушил във вътрешността на всяка издълбана предварително ябълка.
Е, как прозвуча? Повече от апетитно, обзалагаме се.
Може би вече си го представихте. Но, за да сме напълно ясни, ето и точният метод за направа на този ябълково-карамелен десерт.
Продукти:
1 кг зелени ябълки
½ чаша царевичен сироп
220 г захар на кристали
3 с.л. обезсолено масло
260 мл соево мляко
Начин на приготвяне:
Разрежете ябълките на половина и ги изчистете отвътре. Оставете настрана, докато приготвите карамела.
За карамела: Сложете царевичния сироп на котлона. Оставете го за заври, след това сложете захарта на няколко етапа, като бъркате след всеки. След като захарта се стопи напълно, сложете маслото. Накрая добавете и млякото и разбъркайте финално. Махнете карамела от котлона.
Напълнете ябълките и ги сложете в хладилника, за да се стегне карамела.
След като са готови за консумация, ги нарежете на парчета и сервирайте.
Получават се много красиви резени ябълки, комбинирани с карамелен топинг, полепнал апетитно по тях. Наистина е много вкусно.
А сега вижте и стъпките, които следва тази рецепта, в няколко кадъра, за да ви стане напълно ясно.
Снимка: Tumblr