Измийте ягодите, изчистете ги и отделете по-хубавите и големи ягоди встрани
Смелете на пюре около 300 грама от ягодите с помощта на миксер
Залейте желатина с 10 милилитра вода и го оставете да престои 10 минути
Междувременно разбъркайте киселто мляко с 1 супена лъжица лимонов сок, с портокаловия сок, с пудрата захар и накиснатияи вече станал течен желатин
Така приготвено го прибавете към ягодовото пюре и разбъркайте добре
Разбийте сметаната на твърда пяна и бавно я смесете с ягодовия крем
Разпределете равномерно сместа в шест еднакви малки формички
Поставете ги в хладилника до втвърдяване, което изисква поне три часа
Кипнете виното и разбъркайте в него малко захар
Разрежете на резенчета около 250 грама от ягодите, които сте поставили настрана
Залейте ги с виното и така ги оставете да престоят един час
Останалите ягоди също смачкайте на пюре
Добевете две супени лъжици захар и една супена лъжица лимонов сок
Преди поднасяне за секунда потопете формите във вряла вода
После обърнете десерта в малки чинийки и наоколо в кръг подредете прецедените винени ягоди
Украсете с настърганата портокалова кора
Отгоре залейте с винения сироп.