Разбийте маслото със захарта на крем и добавете яйцата и ванилията.
Добавете брашното пресято с бакпулвера и накрая накълцаните орехи.
Печете в форма с хартия на дъното, в предварително загрята фурна на 180 С.
Сварете крема, като първо смесите нишестето с брашното, захарта и лимоновия сок, кората от лимона, жълтъците и ванилията с малко мляко.
После изсипете при останалото мляко и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.
Като изстине напълно се добавя битата сметана и накълцани на ситно ягоди.
Белтъчната смес се разбива като за целувки.
Сложете блата на дъното на разглобяема форма, залейте с крема и оставете да стегне.
Като е готова тортата, украсете с белтъчната смес и сложете за кратко на силен грил, да се получи леко зачервяване на връхчетата.
Украсете с цели ягоди или половинки.