Започва се с бисквитения блат. В блендер се слагат бисквитите с маслото и орехите, добавя се меда и какаото. Всичко се смила до получаване на влажни трохи. Тази смес се разпределя по дъното на тортена форма и се оставя в хладилник за 15 мин да стегне.
Приготвя се бялата част, като в купа се смесват киселото мляко, сметаната, кокос, захарта (120 г) и ванилията. Разбива се с миксер до хомогенизиране, след което се добавя желатина (20гр), който предварително е накиснат в малко студена вода и разтворен след това на водна баня. Готовата смес се изсипва върху бисквитения блат и се оставя за 2 часа в хладилник да се желира.
За ягодовата част се загрява водата, разтваря се захарта (150 г) в нея, ягодите се почистват, нарязват и се заливат с горещата вода колкото да омекнат. Пасират се и се добавя останалия желатин (20 г), предварително накиснат в малко студена колкото да набъбне. От топлината на ягодовата смес той ще се разтвори, разбърква се, изчаква се да се охлади и се изсипва върху вече желираната бяла основа. Заравнява се и се оставя в хладилник да се желира за едно денонощие.
Накрая се отстранява внимателно ринга и се украсява по желание с ягоди и стърготини кокос.
*Моята тортена форма е с диаметър 28 см.Оказа се големичка, затова препоръчвам да е с диаметър 24 см. Да ви е сладко :)