Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Яжте овесена каша за здраве и красива фигура!

по статията работи: | 23 септември 2015 Прочитания: 1058
Част от Палео диетата на предците ни
Яжте овесена каша за здраве и красива фигура!
Източник: photl.com

Вече всички сме наясно с това какво представлява Палео диетата – най-общо казано "храним се, както са го правили нашите деди, в далечните времена, когато земеделието и агрокултурите все още не са били познати на човечеството”. Това включва месо, ядки и горски плодове, най-вече.

 

Според редица хранителни специалисти, ако се храним по този начин, то с течение на времето тялото ни ще добие красива и здравословна форма. Палео диетата е начин на хранене, който освен, че ще извае тялото ни, ще попречи на излишните килограми да се натрупат обратно (а всички знаем, че задържането на постигнатите резултати е задача, дори по-трудна от самото им сваляне).

 

Попаднахме на нова информация, относно менюто, което се включва в палео диетата.

 

Проведени са нови проучвания, доказващи факта, че дедите ни са се хранели и с овесена каша. Нещо, което до момента не се срещаше като информация.

 

И, забележете, пърленката е била позната на древните хора. Е, не сме открили топлата вода... Това, никак не ни учудва обаче, тъй като "новите” хора, далеч не можем да се похвалим с огромни отрития, ние просто доразвиваме това, което прадедите ни вече се открили (и не става дума само за кулинарията, а за всеки аспект от живота, но това е предмет на друга статия).

 

 33611

 овесена каша с ябълки и канела/youtube.com

 

Учените са открили следи от овесени ядки, съдържащи скорбяла, върху каменни паметници в Италия, днешна Чехия и Русия. Това означава, че обработването на овесените ядки, и то с инструменти за целта, е познато на древните хора отпреди 32 000 години (което е далеч преди започването на самото селско стопанство, което се датира отпреди около 12 000 години). Сега вече разбирате за какво говорим, като казваме, че съвременните хора просто продължаваме делата на праотците си. 

 

Дори са намерени доказателства за начина на обработка на овеса – зърната са смилани, накисвани в течност и загрявани, което ги е превръщало в каша (очевидно подобна на тази, която познаваме днес).

 

Та, всичко казано дотук, сочи следното – хапвайте месо, ядки, плодове и овесена каша. Древните не са познавали преработените, опакованите, полуготови храни и сме убедени, че са били по-здрави и щастливи от нас (разглезените модерни хора).

 

А ето и още полезна информация за Палео диетата, ако приявявате интерес към този режим на хранене и неговите ползи.

Рейтинг: 4 / 5 , 181 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...