Измийте и почистете лапада. Отстранете стъблата. Оставете няколко цели листа за гнездата.
Бланширайте с гореща вода и веднага изплакнете с ледена. Нарежете на ситно.
В тиган с малко зехтин запържете леко ситно нарязания пресен лук и чесън. Добавете изцедения лапад. Разбъркайте и премахнете от котлона.
В купа натрошете сиренето. Добавете лапада, пресния лук, ситно нарязания домат и три предварително разбъркани яйца. В подходящата тава, изсипете по-голяма част от сместа.
Върху нея поставете внимателно лист лапад, навит на руло. Прикрепете краищата с помощта на клечка зьа зъби. Оформете всички гнезда по този начин.
Разпределете останалата част от плънката в получилите се гнезда и отгоре разбийте по едно яйце. Овкусете с черен пипер и риган.
Печете 15-20 минути на 180 С. Украсете с пресен босилек. Приятен апетит!