Карамелизирайте 2 ч. ч. захар за крокана и сипете в нея орехите. Разбъркайте и изсипете карамела върху дъска, покрита с хартия за печене. След като крокана се втвърди, го счукайте в хаванче.
Разбийте яйцата и 2 ч.ч. захарта на пухкав крем. Ако ви притеснява консумацията на такива, просто темперирайте яйцата на водна баня. Заедно със захарта ги разбийте добре на много плътен крем в стъклена купа, която сте поставили в тенджера с гореща вода. Водата не трябва да завира, за да не се сготвят яйцата и да станат на бъркани яйца.
След това оставете яйчения крем добре да се охлади и ароматизирайте с ванилията. В друг съд разбийте добре маслото с пудрата захар и прибавете какаото. Смесете двата крема.
Сипете коняка в млякото. Начупете бишкотите на две и ги напръскайте с млякото. Объркайте ги с крема и накрая сипете и крокана. Внимателно объркайте всичко в голям съд. Аз правя това в тенджера.
Изсипете готовата смес в тортена форма с подвижен пръстен. Загладете отгоре и оставете тортата за един ден в хладилника, за да се стегне и спои. Преди сервиране отстранете пръстена и гарнирайте по ваше желание. Аз гарнирах с разбира сметана и поръсих с какао.