Показвали сме ви най-различни трикове за разполовяване, белене и почистване на плодове. И всичко само с една цел – улесняване на работата в кухнята.
Припомнете си някои от тях:
Има някои рецепти, които обаче изискват цели плодове, а ако това са череши, то костилките в тях ще се окажат проблем.
Ако не разполагате с определен уред за тази цел, то можете да използвате кламер. Да, точно така. С помощта на кламер можете да обезкостите череша, без да нарушите нейната цялост.
Какво трябва да направите:
Измийте добре черешите. Вземете кламер и го разтоврете.
Пъхнете откъм мястото, където е била дръжката и направете няколко въртеливи движения около костилката.
След това извадете кламера заедно с костилката на черешката.
Може би звучи малко невъзможно, но щом дамата от клипа го може, защо и ние да не го усвоим.
Предлагаме ви да видите тази сензационна методика за обезкостяване на череши.