Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Да обезкостиш череша за секунди

по статията работи: | 15 юли 2014 Прочитания: 5202 5
Революционен метод за отстраняване на костилки
Да обезкостиш череша за секунди
Източник: Youtube

Показвали сме ви най-различни трикове за разполовяване, белене и почистване на плодове. И всичко само с една цел – улесняване на работата в кухнята.

 

Припомнете си някои от тях:

 

Как да обелим ананас.

 

Как да обелим портокал.

 

Как да нарежем авокадо.

 

Има някои рецепти, които обаче изискват цели плодове, а ако това са череши, то костилките в тях ще се окажат проблем.

 

Ако не разполагате с определен уред за тази цел, то можете да използвате кламер. Да, точно така. С помощта на кламер можете да обезкостите череша, без да нарушите нейната цялост.

 

Какво трябва да направите:

 

Измийте добре черешите. Вземете кламер и го разтоврете.

 

Пъхнете откъм мястото, където е била дръжката и направете няколко въртеливи движения около костилката.

 

След това извадете кламера заедно с костилката на черешката.

 

Може би звучи малко невъзможно, но щом дамата от клипа го може, защо и ние да не го усвоим.

 

Предлагаме ви да видите тази сензационна методика за обезкостяване на череши.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 284 гласa
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Суска
16.07.2014 | 11:51
Много готин начин и доста лесно става
4
Пламена Петрова
16.07.2014 | 10:57
Отговор на коментар #1 от Катерина Пенчева:
Не са развалени , а са обезкостени
3
Пламена Петрова
16.07.2014 | 10:57
Браво , това определено ще ми е от полза . С кламер не съм се сещала да обезкостявам черешките
2
Но метода ще се изпита :)
1
Черешите на снимката ми изглеждат развалени.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!