Феновете на класическата музика вече нямат търпение да дойде 31 август, когато именно е и "срещата ни" с най-обичания тенор в света Андреа Бочели.
Като един истински италианец, Бочели има специално отношение към храната. Тенорът има изрично изискване към храната, която ще консумира по време на престоя си в София.
Естествено, тя трябва да е прясно приготвена, но този път Бочели ще изневери на стила си (обикновено хапва пилешко и риба) и ще се довери изцяло на кулинарните умения на своя сънародник Джузепе Ломушо.
Джузепе е сред приятелите на Kulinar.bg и, ако ни позволите една вметка – Маестро Бочели е в най-добрите ръце, що се отнася до храната, която ще му бъде поднесена.
Менюто е специално подготвено и включва - талиатели с телешко рагу ала Джузепе, телешко бон филе на скара със сос от пресни горски гъби, тали'ята ди поло от бут със сос от пресни гъби и за десерт - сочно тирамису по най-стара рецепта.
Всичко приготвено от Джузепе е със 100% автентични италиански продукти със сертификати за най-високо качество и печат за гарантиран произход (DOP-IGP), и се използват само натурални подправки – сол, босилек, черен пипер, розмарин, риган и т.н.
Можете да видите и менюто, което очаква световноизвестния тенор в снимките веднага под статията.
А сега искаме да ви припомним продуктите на съвместната си работа с шеф Джузепе Ломушо: