Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да съхраним круши за по-дълго

по статията работи: | 17 ноември 2015 Прочитания: 1216
Лесен и ефективен начин
Как да съхраним круши за по-дълго
Източник: Мартина Николова

Наскоро се озовахме в следната ситуация: отрупани с круши, които определено няма да можем да изядем. Да направим сладко? Добре, направихме, но имаме още круши. А така не искаме да се скапват и да отидат на боклука.

 

Както се казва майката природа се е постарала да ни даде плод, неговото място определено не е в кофата...

 

Затова се зачудихме можем ли да ги съхраним поне за още малко време, за да можем да ги оползотворим максимално. Като например да ги замразим крушите? И как да стане, ако е възможно въобще? Ще покафенеят ли, ще омекнат ли? Трябва ли да ги обелим? И всякакви въпроси, които могат да възникнат.

 

Не е добра идея да замразяваме крушите, обелени и нарязани. Определено това е плод, който не може да се замразява, тъй като след размразяване ще имаме меки и кафяви круши, които просто няма как да сервираме така.

 

Най-добрият начин е да си приготвим смес за пай или сладкиш, която да замразим и да използваме, когато ни е нужна.

 

За целта обелваме крушите, нарязваме ги на кубчета, като сме махнали кочанчето и семките. Смесваме ги със захар и така ги замразяваме. Употребени по този начин – като пълнеж на пай, крушите не ни трябват с особен търговски вид. А от друга страна си спестяваме време за направа на плънка за пая, какво по-хубаво от това. И на трето място – спасяваме крушите от кофата.

 

Това е един добър вариант, ако сте се озовали в безизходна ситуация – да имате дръвчета, родили доста повечко отколкото можете да консумирате. 

 

youtube.com

 

Нека сега ви покажем и директни приложения на казаното дотук: 

 

Крамбъл с круши – в тази рецепта директно слагате сместа с круши (вместо да ги задушавате на котлона)

 

Лесен десерт с круши - отново заместваме задушаването на крушите

 

*Но е добре да имаме предвид, че в крушите вече има захар, така че може да намалим количеството на добавената такава в самото тесто. 

 

 

Рейтинг: 4 / 5 , 343 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...