Маята се натрошава в топлото мляко, оставя се 10 минути и се разбърква до пълно разтваряне.
Към млякото се добавя 120 гр. от брашното и се разбърква добре до хомогенност.
Сместа се намазва с олио, за да не хване коричка, покрива се с домакинско фолио и се оставя на топло да втасва за половин час.
Яйцата се разбиват до бяло със захарта, след което се добавят към тестото.
Добавят се и останалата част от брашното, солта и размекнатото масло.
Тестото се меси върху набрашнена повърхност за около 10-15 мин., докато стане гладко и еластично.
Тестото се събира на топка, намазва се с масло или олио, и се поставя в съд, покрит с влажна кърпа или домакинско фолио да втасва на топло. Процесът отнема приблизително час и половина или докато тестото не удвои обема си.
След втасване тестото се поставя върху набрашнена повърхност , като се отделят около 50 гр. за украса.
Тестото се умесва внимателно с канелата, карамфила и портокаловата кора, след което се поставя в кръгла, предварително намаслена, форма за хляб.
Към отделеното тесто се добавя анасона и се оформят два фитила с дължина по 30 см., като всеки техен край се разрязва леко на две.
Върху питката се оформя византийски кръст от фитилите и по желание украсата може да се обогати и с орехи и стафиди.
Отново се намазва с мазнина или се покрива с намазнено домакинско фолио и се оставя да втасва на топло за 45 мин., или до удвояване на обема.
Питката се пече в предварително загрята на 190 С фурна, за около 40-45 мин., като преди това се намазва отгоре с разбития жълтък.