С идването на пролетта, желанието ни да си приготвяме свежи салатки се увеличава.
Toва прекрасно се допълва и с диетата, която правим, за да се отървем от излишните килограми, натрупани през зимата.
Марулята съдържа едва 15 калории за 100 грама. Ето и една добра новина: можете да похапвате колкото искате от полезия зеленчук.
Всички знаем, че ако не консумираме марулята почти веднага след като сме я купили, тя започва да увяхва.
Ако искате да избегнете покафенелите й краища, направете следните няколко стъпки.
Увийте края на марулята в суха хартия или салфетка. Поставете марулята в торбичка за фризер или кутия за храна, която сте сигурни, че се затваря добре.
Снимка: wikiHow.com
Убедете се, че сте изкарали целия въздух от торбичката с помощта на ръката си. Сложете етикет на торбичката, ако не е прозрачна, можете дори да напишете датата на поставяне на салатката, за да сте напълно прецизни.
Снимка: wikiHow.com
Сложете в хладилника, както обикновено. Кърпата ще абсорбира влагата, която всъщност е причината за загниването на марулята.