Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мусака от тиквички

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 5 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Нарежете тиквичките на дълги филии, посолете и оставете да се отцедят
  • 2 Разбийте 2 яйца с брашното и сложете малко сол
  • 3 Потопете тиквичките в сместа, а после ги изпържете в сгорещената мазнина от двете страни
  • 4 Нарежете лука наситно и го задушете в олиото
  • 5 Прибавете смляното телешко месо и продължете да задушавате, докато останена мазнина
  • 6 Сложете ситно нарязания копър и магданоз, черен пипер и сол на вкус
  • 7 В подходящ съд наредете ред тиквички, ред кайма и т.н., като завършите с тиквички
  • 8 Печете мусаката в силна фурна около 15 минути
  • 9 Разбийте останалите яйца с млякото, посолете на вкус и залейте мусаката
  • 10 Допечете я и поднесете с кисело мляко.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D