Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Още съвети за перфектни тестени изделия!

по статията работи: | 21 октомври 2015 Прочитания: 970
За да сме още по-добри в кухнята
Още съвети за перфектни тестени изделия!
Източник: Photl

Тестените изделия определено са ни най-любими!

 

Колкото и да ги хапваме, не можем да им се наситим. 

 

По време на диети и хранителни режими повечето хора бленуват не за торти и шоколад, а за вкусни мекички, топла питка със сирене или питчици.

 

Не можем да го скрием - страстта ни към всички тези тестени изделия е огромна!

 

Затова сме ви подбрали няколко съвета, чрез които тестените ястия да станат още по-перфектни. 

 

Сигурни сме, че знаете повечето от тях. Но със сигурност има и такива, които ще ви изненадат.

 

* Знаете, че в повечето рецепти разделяме в една купа сухите, а в друга - течните съставки. Важен съвет - винаги изливайте течните съставки при сухите, а не обратното. Правете това на много тънка струйка, докато бъркате с шпатула или дървена лъжица. 

 

* Ако искате тестеното изделие да има хубава жълта коричка, разбийте жълтък с щипка сол, но от предната вечер (или 10-12 часа по-рано). Оставете да стои на хладно място, докато дойде време за използване. После намажете с четка върху тестото. 

 

* За да се изпече по-добре тестото, в тавичката трябва да има малко празно място. Тоест всеки път вземайте тава, малко по-голяма от нужната ви. 

 

* Тестото, замесено със свинска мас, винаги става една идея по-хубаво. Да, знаем, че не е здравословно, но пък е по-вкусно, така че няколко пъти в годината е разрешено :) Недостатъкът на това тесто е, че понякога миризмата на свинска мас остава и се усеща, което не е много приятно. Ако правите тесто със свинска мас, сложете в него сока от 1/2 лимон - той ще отстрани миризмата. 

 

* За да не лепне тестото, замесено с мая, по ръцете ви, намазнете ги с разсителна мазнина

 

2463

photl.com

 

* Ако тестото ви е меко и лепкаво, за да го разточите по-лесно, покрийте с хартия за печене (пергаментова). Друг съвет е да напълните бутилка с хладка вода и да разточвате с нея вместо с точилка. 

 

* Много обичаме тестени изделия с плънка. Когато става дума за сладки, най-често ползваме мармалад. Ако мармаладът за плънката е твърде рядък, сложете го на котлона и добавете 2-3 ч.л. галета (счукан сухар).

 

* Ако сладкишът е прегорял, не го изхвърляйте. Оставете да изстине, с нож махнете горния изгорял слой и наръсете обилно с пудра захар

 

* Освен че не трябва да отваряте фурната, докато тестеното изделие се пече, никога недейте да блъскате вратичката на фурната. От този "удар" тестото може да спадне. 

 

33115

 Хляб "Роси" - Роси Цветанова

 

* Спазвайте количеството захар, посочено в рецептата.

 

  ** Ако захарта е твърде много, тестото няма да втаса и после ще се изпече по-трудно.

  ** Ако количеството не е достатъчно, няма да се получи хубава зачервена коричка. 

 

* Ако ще пържите тестените изделия в масло, за да не се образува пяна, може да сложите в него щипка сол.

 

* Съдовете, в които сте месили, пекли или е втасвало тестото, се мият доста трудно. Има един лесен трик, който да прилагате, за да улесните малко работата си. Първо мийте с хладка вода, а след това с гореща - така ще бъде по-лесно. 

 

Припомнете си още няколко съвета за перфектното тесто, замесено с мая

Рейтинг: 4 / 5 , 239 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!