Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Още 3 съвета, улесняващи печенето

по статията работи: | 20 октомври 2015 Прочитания: 687
Как да пестим време и пари
Още 3 съвета, улесняващи печенето
Източник: photl.com

Печенето може да е още по-лесно, знаете ли?

 

Не че досега не сме опростили максимално живота си (и печенето) и не сме намерили възможно най-лесните решения на всичко, но винаги сме готови за още няколко трикчета.

 

Най-много обичаме онези трикчета, които пестят време, пари и усилия. 

 

Не че не обичаме да прекарваме време в кухнята, но пестящите време съвети ни позволяват да сготвим две неща вместо едно тази вечер. А какво по-хубаво от това :)

 

Припомнете си една страхотна селекция от хитри трикчета в печенето. Тези съвети направо променят представите за приготвяне на печива. И само после някой да каже, че печенето е трудно!

 

Е, да ви покажем още 3 съвета, с които да превърнем печенето в детска игра!

 

Супер често в печивата използваме мед. От една страна, защото захарта е вредна и гледаме да я ограничим до минимум и от друга, защото придава страхотен вкус на печивото.

 

Но дори на най-опитните домакини им се налага (поне за сладкишите) да спазват точните дозировки, дадени в рецептата. Поздравления за тези, които могат да го правят "на око".


Та така, какво става, ако имаме в рецептата 1 ч.ч. мед? Пресипваме си чинно меда в чаша, а после изсипваме към общата смес. И когато погледнем чашата - изненада! Половината количество мед е останало по стените на чашата.

 

Първо, че така чашата ще се измие доста трудно и второ, защо трябва да изхвърляме толкова много вкусен мед? 

 

Какво да направите? С помощта на салфетка и мазнина (олио, зехтин, масло) просто намажете отвътре мерителната чаша. Нужно ви е съвсем мъничко количесвто мазнина. После изсипете меда вътре и ще се уверите как при прехвърлянето му той ще се плъзне гладко в другата купа, без да остане нищо по мерителната чаша. Супер просто и супер полезно!

 

34545

 

34541

 

Какво правите с опаковката от маслото? Изхвърляте я? Да, и ние правихме така доскоро! Но спрете да го правите. С нея можете да намаслите тавичката, в която ще печете сладкиш. 

 

За това "намасляване" не ви трябва много количество мазнина. Това, което е останало по опаковката, е напълно достатъчно!

 

34542

 

Решили сте да правите бананов кекс или бананови мъфини? Трябват ви добре узрели банани, а вкъщи имате само пресни все още зелени такива? Какво да правите...

 

Първо, да уточним защо е по-добре да се ползват узрели банани. Те са по-сладки и спестяват известно количество захар, което иначе трябва да сожим, за да подсладим десерта. И второ, в повечето рецепти бананите трябва да са пюрирани, а това е почти невъзможно с пресните все още твърди банани.

 

Затова просто подредете бананите върху хартия за печене. Метнете ги във фурната на 140-150 С печене и след 1 час ще имате перфектно узрели банани.

 

34544

34543

 

кадри - youtube.com


* Не бива да ви стряска фактът, че са напълно черни - отвътре са си вкусни и дори пюрирани. 

Рейтинг: 4 / 5 , 183 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!