Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пържен ориз с яйца по китайски

Пържен ориз с яйца по китайски
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте мазнината в уок тигана или друг голям тиган. Когато олиото започне да „пуши“, добавете изстудения в хладилник, предварително сварен ориз. Разпределете го хубаво по дъното на тигана и го разбъркайте.

  • 2

    Добавете яйцата, предварително разбити с малко сол. Разбъркайте хубаво, за да се абсорбират те максимално добре. Продължете да разбърквате (т.нар. стър-фрай) няколко минути, докато оризът леко се карамелизира.

  • 3

    Добавете зеления лук, нарязан на ситно. Сервирайте мигновено.

  • 4

    Можете да добавите други продукти по желание.

  • 5

    Забележка: Използвайте растително олио по избор. В оригиналната рецепта се използва фъстъчено олио. В продуктите е посочено количеството сварен ориз.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!