Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладкиш Чудо

11
Сладкиш Чудо
Източник: Теодора Минкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 4 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    От продуктите се изпича блат за 25 мин. За приготвянето му разбиваме яйцата със захарта, добавяме малко олио и прясно мляко, брашното, бакпулвера, ванилията, какаото.

  • 2

    Изрязва се 5 мм от него, нарязва се на кубчета.

  • 3

    Кубчетата се смесват с прясното мляко, половин чаша орехи, малко разтопен шоколад, 1 с.л мед и 1 с.л олио.

  • 4

    Получената смес се слага върху блата и се залива сладкиша с разтопен шоколад.

продукти
Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
Нищо не е ясно от тази рецепта. Който я е писал явно изобщо не готви, тъй като и най-елементарната рецепта съдържа няколко основни елемента - продукти за блата, продукти за глазурата, продукти за крема - ако има такива, но щом е торта винаги има, и начин на приготвяне на всеки един етап с точните пропорции на продуктите, които се влагат. Ако все още държите някой да посещава сайта Ви не пишете тъпотии.
10
Mariyana Stoycheva
28.03.2015 | 20:34
vsichkite im recepti sa mnogo netochni i oburkani ....abe vobshte nishto veche ne pravq ot tozi sait ,samo si sasipvam produktite .....mainata vi
9
magi yordanova
07.04.2013 | 14:35
http://magi-bg.blogspot.com/2011/02/blog-post.html и тук: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE
8
Ekaterina Tsoneva
01.03.2013 | 15:43
не става ли много сладка тази торта.не обичам прекалено сладки торти
7
Tanq Todorova
25.01.2013 | 11:37
az izpolzvah fin mlechen raztopen na vodna banq,i go polzvah samo za glazurata.v smesta ne slozih izob6to,zashoto vidqh che nqma da stigne...v kraina smetka stana hubav sladkish,no spored men trqbva da e s poveche shokolad
6
Теодора Минкова
24.01.2013 | 22:49
ШОКОЛАДА СЕ СЛАГА ЗА ГЛАЗУРАТА И САМО ОКОЛО 1-2 ЛЪЖИЦИ В СМЕСТА КОЯТО СЕ СЛАГА ВЪРХУ БЛАТА НА МЕН ЛИЧНО МИ СТИГНА ИЗПОЛЗВАХ ДАЖЕ ТЕЧЕН ШОКОЛАД В КОЙТО СЛОЖИХ МАЛКО МАСЛО,НО ПО ПРИНЦИП СЕ ПРАВИ С РАЗТОПЕН А НЕ С ТЕЧЕН
5
Tanq Todorova
24.01.2013 | 22:14
dosta poveche shokolad e nujen spored men...tezi 200 gr. do nikade ne stigat.
4
Отговор на коментар #3 от Теодора Минкова:
Благодаря Ви много за бързия отговор.Много скоро ще го пробвам.
3
Теодора Минкова
23.01.2013 | 22:26
При приготвянето на блата се слага половин чаша олио и половин чаша мляко.Блата се отрязва от горе кубчетата се смесват с 1 чаша прясно мляко 1 чаша орехи,1с.л олио,1с.л мед и тази смес се слага върху блата
2
Изглежда много вкусен, но не става ясно колко прясно мляко и колко олио се слага при забъркването на самия блат. И след това, от къде се отрязва от този блат -отгоре ли, отдолу ли, от страни ли и тези кубчета в колко мляко се слагат. Благодаря предварително за уточненията.
1
kalinka kalinkova
18.01.2013 | 12:12
Хареса ми този сладкиш.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...