Предварително изстудете консервата кокосово мляко в хладилника поне за 1 денонощие. Изберете пълномаслено пред lite.
В голям тиган смесете водата, захарта и лимоновия сок и загрейте леко, до разстопяването на захарта.
През това време, почистете и обелете ябълките, като си запазвате кората им. Прибавете ги към леко къкрещата вода. Покрийте и оставете така 4-5 минути. Ябълките трябва да омекнат леко, за да се издълбаят, без да се разпаднат.
Извадете ги от сиропа (него го оставяте да си къкри) с решетъчна лъжица и ги поставете в съд (можете да използвате формички за мъфини) да се изстудят.
Прибавете корите от ябълките към сиропа. Оставете съда непокрит да си къкри още половин час, за да се редуцира. След това извадете корите и оставете сиропа да се охлади.
Подгответе си пълнежа. Натрошете орехите и ги смесете в купа със стафидите.
Напълнете изстудените ябълки с тази смес.
Пригответе крема, точно преди да ги сервирате. Извадете млякото от хладилника – трябва да е с консистенция на сметана. С лъжица отгребете горния слой, той е най-гъст, и го сложете в купа. С миксер го разбийте, прибавете пудрата захар и разбъркайте леко.
Сервирайте крушите, поляти със сироп и гарнирани с кокосов крем.