Разбъркайте брашното и пудрата захар в голяма купа. Направете кладенче в средата и сложете натрошената мая. Сложете топло мляко върху маята. Оставете за 10 минути.
Стопете маслото. Сложете жълтъците в купата, разбъркайте с щипка сол. Разбъркайте заедно и направете тесто. Оставете тестото да си почине за 20 минути.
Разделете на еднакви части и ги направете на ленти. Можете да ги оставите за още 20 минути. Всяка лента оформете, като търкаляте с ръце, в цилиндрична форма.
Навийте тестото около дебел шиш, който сте набрашнили предврително и оставете последно за 10 минути тестото.
Разбийте яйцето и намажете търделниците, поръсете добре със захар и натрошени ядки.
Печете до златисто на грила или на огън, ако имате възможност. Трябва да обръщате търделника от всички страни, докато се пече.
След като е готово и е поизстинало малко, махнете от шишовете, нарежете на парчета и поръсете отново с ядки или кокосови стърготини, ако желаете. Или пък с топинг.
А тук научете повече за традиционнната за бивша Чехословакия баница.