Напоследък сме на вълна заготовки. С тяхна помощ можем много лесно да си осигурим спокойствие в кухнята.
Поне половината от времето за приготвяне на дадена рецепта ни е в кърпа вързано.
В случая ще ви подшушнем, че можем да си замразим тесто за кексчета. Ето следната ситуация, в която, ако си имаме подготвени кексчета, ще намалим значително нервите около приготвяне на десерт: гостите вече са у дома, ние имаме салатка, освновното е във фурната... О! НЕ! Десерт!...
Няма страшно имаме няколко замразени полуготови кексчета във фризера, които да извадим с идването на гостите и да пъхнем във фурната по някое време. Супер, нали? Така хем десертът ще е топъл, ще ухае на какао (например) и вие ще сте спокойни.
Е, няма за какво повече да ви убеждаваме. Нека си кажем само какво трябва да направим.
Има 3 начина да замразим тесто за кексчета:
1. В торбичка за замразяване с цип. Заредете се с такива, наистина са много удобни. В този случай просто трябва да размразите сместа, да я изсипете в отделни формички и да я изпечете както следва. Удобно ще е ако просто отрежете ъгълчето на плика и така ще го използвате като пош.
2. За още по-голямо улеснение, можете да сложите сместа в хартиени формички за мъфини и да ги замразите в тях. Тук, обаче, не сме особено сигурни дали това е добър вариант, тъй като при замразяването/размразяването хартията може да се повреди. И това да попречи при печенето.
3. Затова е най-добре да изберете 3-я вариант – да замразите тестото за кексчета във многократни формички за мъфини. Така няма да има проблем просто да "бутнете” тавата за мъфини във фурната и да си изпечете кексчета без проблем.
Удобно е, нали, признайте. При неочаквани гости, можете да размразите сместа в микровълнова за няколко минути и след това да си изпечете кексчетата.
youtube.com
За още по-голям разкош, можете да украсите кексчетата с крем и да станат гвоздеят на вечерта :)