Размийте маята в 50 мл хладка вода със захар и оставете да шупне.
Разбийте яйцата (без един жълтък - той е за намазване). Пресейте брашното и в средата направете кладенче.
Там изсипете яйцата, шупналата мая, останалата вода, солта, оцета и олиото и замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 40 минути.
Премесете и го разделете на пет части. Всяко от 4-те топчета разточете на кора и намажете с олио. Наредете ги една върху друга.
След това нарежете на 8 триъгълника като минавате през средата, но без да стигате до края, а на около 2 см от ръба. /вижте как на снимките в галерията/
Всяко парче обърнете навън и подвийте надолу. Последното топче тесто разделете на 3 фитила. Навийте ги на охлюв и ги поставете в средата.
След 15 минути намажете с разбит жълтък и поръсете със семена. Печете за 35 минути в предварително загрята фурна. Добър апетит!