по статията работи:
Симона Иванова
|
22 юли 2015Прочитания: 1442
+ рецепта в снимки
Източник: Симона Иванова
На вашето внимание - една малко по-различна идея за пица.
Кое и е по-различното? Ами, при нея няма тесто.
Всъщност изобщо няма въглехидрати, което я прави подходяща за такъв тип хранене.
С какво е заместено тестото - с вкусен блат от кайма! А върху каймата - ароматни печени зеленчуци.
Идеална идея за вечеря, с която да изненадате близките си. А защо не да посрещнем и гости...
Ястието не е никак тежко и е приятно разнообразие за летните дни.
В Америка го наричат "мица". Защо ли? Идва от съединяването на думите "meat" и "pizza" - месо и пица. Тоест - месна пица или пица от месо. Както и да го наречем, все е вкусно!
Нарязваме гъбите на кубчета, зеления лук - на ситно. В купа объркваме добре всички съставки. Може да добавите подправки по ваше желание.
В голяма тава, застлана с хартия за печене, изсипваме сместа и разстиламе блата.
За "плънката" на пицата":
- 2 глави лук
- 2 червени чушки
- 400 г гъби
- 4-5 домата
- олио, сол, черен пипер.
Нарязваме всички зеленчуци на колелца.
След това започваме да редим зеленчуците - върху каймата редим ред домат, отгоре гъбите. Върху гъбите капваме малко олио и овкусяваме със сол и черен пипер. Върху гъбите подреждаме колелцата лук. След това чушките и отново малко овкусяваме.
Така приготвената пица слагаме във фурната на 200 С за около 30-40 минути. Когато зеленчуците и каймата са готови, вадим от фурната и редим още един ред домати.
Връщаме във фурната, за да се запекат доматите - 5-10 минути. След това изключваме фурната, оставяме още 5 минутки вътре, за да си попие и сме готови.
По желание върху доматите може да се настърже кашкавал или пък резени моцарела. Вкусно и лесно ястие с пресни зеленчуци!