Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Гъбено-сметанов сос

Гъбено-сметанов сос
Източник: Симона Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Гъбите се нарязват на ситно и с малко от маслото се задушават. Овкусяват се със сол и черен пипер. 

  • 2

    Вадят се в отделна чиния и в тенджерката се слага останалото масло, когато се разтопи се добавя брашното и се прави кашичка. 

  • 3

    Разрежда се със студеното прясно мляко. Добавят се останлите сол и черен пипер.

  • 4

    Гъбите се връщат в тенджерката. Сосъс се оставя да поври, докато се сгъсти достатъчно. 

  • 5

    Сваля се от огъня, добавя се сметаната и се бърка до хомогенна смес. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...