Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ето как да отслабнем с пица!

по статията работи: | 02 април 2016 Прочитания: 1385
Възможно ли е
Ето как да отслабнем с пица!
Източник: Photl

Лятото наближава, а с него започват и мисли за фигурата ни.

 

Изглеждам ли добре? Ще успея ли да отслабна за това лято? Как да вляза във форма? Сигурни сме, че си задавате тези въпроси по няколко пъти в деня...

 

Е, както често сме казвали, ние не сме привърженици на диетите.

 

Смятаме, че мечтаните килограми ще дойдат не с поредната диета, а с правилен начин на живот. 

 

Тогава промяната идва от само себе и то по естествен път. 

 

И когато се замислим за промяна в начина на живот, най-важното нещо е да изхвърлим всички вредни навици и храни от него.

 

Въпросът е влиза ли пицата в тази категория? Е, пицата, купена от някоя улична будка, със сигурност. 

 

Но напълно е възможно да си направите пица, която не само че не е вредна, но дори е полезна! И тази пица да е част от здравословното ви меню! Не ни ли вярвате? Сега ще ви покажем.

 

Започваме с блата! Пицата, купена от магазина, е приготвена с бяло брашно. Такова е и брашното, ако си купите готово тесто. Ако искате истинска здравословна пица, трябва да си направите сами тесто и да забравите за бялото брашно, защото то е най-големият проблем на пицата. 

 

Заменете бялото брашно с пълнозърнесто - най-лесното нещо, което можете да направите. Ето една изпитана рецепта за Пълнозърнесто тесто, с което няма да сгрешите. 

 

Сега ще ви разкрием още една тайна - в тестото изобщо може да не слагате брашно! Как така ли? Импровизирайте!

 

Може да приготвите Блат за пица от киноа - така хем ще се възползвате от полезните качества на киноата, хем ще направите пицата си напълно здравословна. 

 

И не само киноа - блат може да приготвите от още стотици неща. Вижте тази пица с Блат от тиква, пица с блат от карфиол или пица с блат от тиквички

 

Е, започнаха ли да ви връхлитат идеи? Пица с блат от нахут (нахутено брашно или пък сготвен и смачкан нахит, пица с блат от боб и какво ли още не.

 

Установихме вече, че блатът на пицата може да е здравословен. Да видим сега какво да сложим върху нея. 

 

Забравете за пицата със сметана - няма какво да се лъжем, тя е калорична и вредна. Ако обичате доматен сос, чудесно - направете си такъв вкъщи - трябват ви няколко пресни домата и подправки. И в този сос няма да има нищо вредно.

 

Какво да сложите върху пицата? Сложете колкото се може, повече зеленчуци - лук, чушка, гъби, домати, моркови, аспержи, спанак, броколи - вариантите са безброй!

 1262

sxc.hu

 

Ако не държите на месна пица, най-добре я оставете само със зеленчуци. Но ако сте любителите на мръвката, да поговорим за това.

 

За да бъде вашата пица здравословна, забравете за саламите и полуфабрикатите - те са преработени, богати на сол, мазнини и бог знае още какво. Затова, ако искате на пицата да има месце, изпечете предварително пилешки гърди на скара и ги нарежете на ситно върху пицата. 

 

Още едно предложение - сложете върху пицата домашна шунка или друг колбас, направен в домашни условия. Ето към тези мезета нямаме нищо против!

 

И накрая сирената - вярно е, че кашкавалът прави пицата и колкото повече има, толкова по-вкусна ще е. Но все пак искаме и да е здравословна и полезна, а кашкавалът е богат на мазнини.

 

Затова изберете сирена, които са по-малко маслени от другите и значително намалете количеството. Ще видите, че и с по-малко пак ще стане вкусно.

 

След като пицата е готова, идва ред на хапването. И тук трябва да внимавате. Това че е здравословна, не означава да прекалявате. Прибавете към пицата си голяма порция салата.

 

Забравете и за сосовете - колкото и да са вкусни, те също не са никак полезни и крият много калории. По добре си сложете няколко резенчета пресен домат вместо кетчуп и дип от авокадо вместо майонеза - така хем ще е по-вкусно, хем по-полезно.

 

Ако спазвате тези съвети, обещаваме ви, че е напълно възможно да слабеете, докато си хапвате пица! Просто трябва да я приготвите по правилата :)

 

1263

sxc.hu

 

 

Рейтинг: 4 / 5 , 281 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...