Винаги, когато приготвяме нещо с портокали или просто си ги хапваме, изхвърляме коричките.
Искало ли ви се е това да не е така?
Ние ще се проявим като "спасители на портокаловите" корички и ще ги превърнем в едни прекрасни "бонбони" с магическа пръчка. Е, почти.
Какво ни трябва:
3 портокала
1 ч.ч. захар
4 с.л. ликьор
1 ч.ч. стопен черен шоколад
25 мл вода
*От това количество портокали се получават 30-40 "бонбочета".
Започнете като отрежете от двете страни портокала, след това разрежете кората му на 4 парчета. Като можете да резнете и малко от самия плод. Обелете кората и я сложеет във вряща вода за няколко минути. Това ще премахне горчивината им.
Изстискайте сока в купа – около 2 супени лъжици.
Извадете корите, сложете ги на домакинска хартия и оставете да се охладят. Нарежете ги на парчете, широки около 1 см.
Сложете на котлона водата, лиьора, захарта, сока от портокала. Оставете да заври. Пуснете коричките вътре и гответе на много слаб огън за 1-1.30 часа. Изключете котлона и оставете портокаловите корички да стоят вътре за 8 часа.
Извадете ги на решетка, за да изсъхнат.
Потопете всяка отделна коричка дополвината в шоколада и оставете на хартия за печене да се втвърди напълно шоколадът.
А ако проявявате интерес, вижте и видеото с цялата процедура по направа на тези арт-шоколадови бонбони.