Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да приготвим перфектния сос за спагети

по статията работи: | 29 май 2014 Прочитания: 29604
5 съвета, с чиято помощ никога няма да сбъркате
Как да приготвим перфектния сос за спагети
Източник: Photl

Пастата, или както по-често я наричаме в България – спагети или макарони – е чудесен вариант за бърза вечеря. Хранителна, лека, с огромно разнообразие от вкусове и не на последно място – може да нахрани доста хора наведнъж.

 

Вероятно и вие, като нас, често се възползвате от гореспоменатите предимства на пастата. Освен ако не сте ограничили консумацията на тестени и захарни изделия по някаква (да речем обусловано здравословна) причина, наистина не виждаме смисъл да се лишавате от тази световна вкусотия.

 

Не просто че не виждаме смисъл, а ей сега ще ви дадем няколко много полезни съвета, чрез които да превърнете соса към пастата във върховно кулинарно преживяване.

 

Ако сте почитатели на по-сладките и леки сосове, добре е да запържвате накълцания лук в комбинация с качествен зехтин и малко масло, докато омекне напълно.

 

За по-пикантен вкус и по-наситен аромат, гответе ситно нарязан чесън в зехтин или друга растителна мазнина, докато стане златист, без да го оставяте да се карамелизира. Така сосът ще стане доста по-горчив и остър на вкус.

 

Винаги нарязвайте всички продукти на равни и еднакви по големина парчета. Пастата се консумира само с вилица, а ако в нея плуват някакви големи парчета, ще ви трябва и нож.

 

По-твърдите продукти, като тиквички или патладжан, прибавяйте по-рано към соса, т.е. преди по-деликатните съставки. Ще се получи нееднородно сготвена каша.

 

И за финал, имайте предвид, че пастата с яйца има нужда от по-малко сос, тъй като абсорбира по-малко от течността.

Рейтинг: 4 / 5 , 346 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...