Пастата е едно от най-големите ни удоволствия, признаваме си не за първи път. Обожаваме я във всичките й форми.
Няма как да скрием любовта си към тестените италиански изкушения, защото е грях да се ограничаваме от тях.
Затова и доста често ви предлагаме различни предложения за бързи спагети, ризото или традиционни сладкиши.
Днес ще ви обърнем внимание на начина, по който сами може да си приготвите домашна паста. И въпросът е не с какви продукти и как да я замесите, защото вече сме ви показвали това.
Припоменете си как може да си направите вкусна домашна паста стъпка по стъпка с метода на Радослава Янева.
По-скоро ще ви покажем как може да оформите тестото в желаните форми за паста. А, както знаем, те са изключително много.
От всеизвестните спагети и макарони та до пенне и ригатони. От лазаня и фетучини до талиатели и лингуини. Можем да си изброяваме италиански думички цял ден, но най-важното е да видите нагледно за какво говорим.
Затова погледнете видеото, което ще ви запознае с начина на приготвяне на няколко основни видове паста.
Фарфале – малките папионки или панделки, които са толкова сладки и децата ги обожават. Лингуини – по-плоските спагети.
Талиатели – по-широкият вид паста, който също е доста разпространен в магазините и се продава на "гнезда". И папарделе – може би най-широкият вид паста, подходящ за по-тежки сосове.