Включете фурната на 180 С. Пригответе си формата за мъфини - сложете в гнездата формички, намазнете с масло или напръскайте със спрей за готвене.
Обелете и нарежете на малки кубчета картофа. Нарежете и чоризото.
Загрейте 2 с.л. олио и добавете към него чоризото. Запържвайте около 4 минути. След това сложете и кубчетата картоф. Те трябва да се сготвят до почти готово състояние. Овкусете със сол и черен пипер.
Когато това стане, извадете чоризото и картофа върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.
Настържете кашкавала. Сложете по една щипка от него във всяка дупка на тавичката за мъфини. СЛед това допълнете със сместа от запържени чоризо и картофи.
Разбийте в голяма купа яйцата с щипка сол и лют червен пипер. С яйчената смес допълнете мъфините до ръбчето на тавата. Леко ударете няколко пъти тавичката в плота, за да се разпредели сместа равномерно.
Отгоре поръсете с допълнителен кашкавал. Сложете ги във фурната за около 17 минути. Проверете, като леко ги натиснете, дали вътрешността е изпечена. Ако не е, върнете за още няколко минути.
Оставете да се охладят. Сервирайте с чеснов сос и ситно нарязан пресен лук.