Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Коледен шаран (Австрия)

Коледен шаран (Австрия)
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:австрийска кухня
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Магданозът се наситнява, морковите и целината се нарязват на дълги и тънки ивички (жулиени)

  • 2

    Лукът се нарязва на кръгчета и се слага да се вари с корените в 750 мл гореща вода и бирата.

  • 3

    В тенджерата се слагат и увити в марличка подправки: чесън, стрък мащерка, дафинов лист и черен пипер на зърна

  • 4

    След 1 час варене се изважда марличката с подправките

  • 5

    В ароматния бульон се добавят оцет, сол и шаран - цял, или ако тенджерата не е достатъчно широка, нарязан на парчета

  • 6

    Върху рибата се сипват 5-6 с.л. олио

  • 7

    Тенджерата се захлупва плътно

  • 8

    Ястието се вари на слаб огън 45 мин.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!